Hvornår og hvor:

  • Date:
  • Sted: Byens Hus - Hellerupvej 24, Hellerup

Emil de Waal “Old News”

Randi Laubæk (voc), Mads Hyhne (tb), Henriette Groth (cl), Gustaf Ljunggren (banjo, cl, g), Peter Rosendal (flugabone melodica), Jacob Anderskov (key, piano), Emil de Waal (dr).

Heftig opdateret musik fra for hundrede år siden op til i dag, spillet frækt, udfordrende og ligepå af nogle af landets bedste musikere. Hvordan får man lige amerikansk dixielandjazz, John Mogensen, filmkomponisten Hans Erik Philip, Band Ane og Hans Henrik Ley til at hænge sammen på en nogenlunde fornuftig måde? Svaret fås ved denne koncert. Her har idémanden og arkitekten bag dette band smidt en masse musik ned i blenderen, snurret den rundt sammen med sine musiker og serverer den for os glade lyttere.

Det hele er yderst velspillet og arrangementerne er begavede, detaljerige, friske og fantasifulde. Om det er Randi Laubeks sprøde vokal på John Mogensens “Der er noget galt i Danmark”, Mads Hyhnes følsomme trombone, der erstatter solo-bratchen i det utroligt smukke, æteriske arrangement af Philips titelmelodi til TV-serien “Fiskerne”, den dejligt tunge og meget potente New Orleans-inspirerede instrumentaludgave af “Sidder på et værtshus”, eller “Havfruesangen” udsat for banjo og “hawaiiguitar” – hvor bizart det end lyder – så fungerer det altså bare på forunderligste vis!

Besætningen på “Gamle Nyheder” er lige så blandet som musikken. Sangerinden Randi Laubek, den svenske multiinstrumentalist Gustaf Ljunggren, pianisten Jacob Anderskov, basunisten Mads Hyhne og pianisten Peter Rosendal på flugabone og melodica. Som afløser for nu desværre afdøde Nulle høres den talentfulde klarinettist Henriette Groth. Henriette Groth har turneret internationalt, komponeret ny musik til flere forskellige ensembler, til film og teater og danseforestillinger, og været med på en lang række udgivelser bl.a. med Lotte Anker, Emil de Waal og Jacob Anderskov.

Det bliver en alt andet end kedelig koncert. Vær vis på det!