Hvornår og hvor:

  • Date:
  • Sted: Byens Hus - Hellerupvej 24, Hellerup
  • KØB BILLET

HORSE ORCHESTRA

Erik Kimestad (trompet), Petter Hängsel (trombone), Ingimar Andersen (tenorsax), Kristian Tangvik (tuba), Jeppe Zeeberg (piano, keyboards), Nicolai Kaas Claeson (bas), Rune Lohse (trommer).

Horse Orchestra består af musikere fra Norge, Sverige, Danmark og Island, og musikken er en fusion af traditionel jazz, bebop, hiphop, noise, barok og fri improvisation – altsammen præsenteret med fyrig rock’n’roll-attitude! Det er med andre ord musik med knald på, med en vidunderlig selvironi samt ikke mindst komponeret, arrangeret og spillet med fuldt fokus på at ingen keder sig. Opmærksomheden flyttes konstant fra den ene musiker til den næste. Ingen er overflødig, alle kommer på et tidspunkt i det naturlige centrum i denne musik, som ikke ligner noget andet.

Hovedpersonen er komponist og pianist Jeppe Zeeberg. Han er en af tidens mest interessante jazz personligheder og Horse Orchestra er en unik størrelse i dansk jazz – ja i dansk musik i det hele taget. Her er ingen genrebegrænsninger. Alt tages ind. Alt kan bruges. De syv musikere lyder som et samlet hele, hvor hvert eneste stykke musik er gennemkomponeret og bærer præg af at musikerne har haft det igennem spillemaskinen ret mange gange.

Spøjse arrangementer med lige dele Spike Jones og Frank Zappa i tasken, fede og flot afviklede soli og ikke mindst en ustyrlig spilleglæde præger dette band, der fuldt fortjent er ved at slå igennem også uden for landets grænser.

De syv musikere gør alt dét, man ikke må, og de gør det konstant og ret nuanceret. De finurlige og ofte humoristiske arrangementer af musik fra alle egne af jazz og omegn bliver afleveret medrivende og superproft af de syv musikere, og ingen går fra en koncert med Horse Orchestra upåvirket – det er stensikkert! Der rives ned fra samtlige hylder, det hele kværnes rundt, bliver sat nytænkende sammen, og musikerne trykker den af, som spillede de til sidste del af et begravelsesoptog i New Orleans – den med glæde og livslyst.

Horse Orchestra er dette årtis hidtil bedste bud på morgendagens jazz for mellemstort ensemble.